Blog

Succesvol

persoonlijk + zakelijk

Meer informatie +

Succes

Wanneer heb je succes? Wanneer ben je succesvol?

Voor iedereen is dat anders, het is subjectief. Heb jij er wel eens over nagedacht wanneer jij vindt dat je succesvol bent?

Succesvol zijn wordt vaak gemeten op 1 of een combinatie van onderstaande onderwerpen:

  1. Het bereiken van persoonlijke doelen: het behalen van specifieke doelen die je voor jezelf hebt gesteld kan als succes voelen.

  2. Geluk en tevredenheid: als je tevreden bent met je leven, geniet van wat je doet en in harmonie bent met jezelf en anderen, zou je jezelf als succesvol kunnen beschouwen.

  3. Financiële welvaart: het hebben van voldoende financiële middelen om comfortabel te leven, doelen te bereiken en financiële zekerheid te hebben, wordt vaak gezien als een teken van succes.

  4. Betekenisvol leven: voor anderen draait succes om het positief beïnvloeden van de levens van anderen. Dit kan in de vorm zijn van vrijwilligerswerk of het ondersteunen van goede doelen bijvoorbeeld.

  5. Persoonlijke groei en ontwikkeling: het nastreven van kennis, het ontwikkelen van vaardigheden en het continu verbeteren van jezelf wordt dan gezien als succes.

  6. Relaties: succes kan ook worden gemeten door de kwaliteit van je relaties met anderen. Het hebben van liefdevolle, ondersteunende relaties met vrienden en familie kan voor sommigen het belangrijkste aspect van succes zijn.

Welke van deze zes elementen zijn voor jou een teken van succes? Als ik eerlijk ben vind ik ze alle zes belangrijk! Ik kies dan wel bewust hoe ver ik hierin ga. Financiële welvaart betekent voor mij: voldoende hebben om lekker te kunnen leven nu en een x bedrag op de bank voor later (vraag me gerust welk bedrag dat is!). Geluk en tevredenheid betekent voor mij ook dat ik bijvoorbeeld het liefste veel doe zonder haast.

En weet je wat voor mij echt succesvol zijn is? In balans leven. Sterker nog, daar heb ik een training voor gemaakt! ;-)

Wil jij succesvol zijn? Wat is succes voor jou? Ik ben benieuwd!

 

Veel plezier vandaag,

 

 

Linda de Vlieger
T 06 1619 6310

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

WhatsApp ons direct!