Blog

Succesvol

persoonlijk + zakelijk

Meer informatie +

De kracht van je gedachten

Onze geest is als een eindeloze stroom van gedachten, die vaak automatisch en onbewust opkomen. Wat interessant is, is dat deze gedachten direct invloed kunnen hebben op onze gemoedstoestand. 

Positieve gedachten kunnen een gevoel van vreugde en optimisme oproepen, terwijl negatieve gedachten angst en verdriet kunnen veroorzaken.

Zodra je je bewust bent van het feit dat jouw gedachten jouw gevoel bepalen kun je er bewust voor kiezen om je positieve gedachten voorrang te geven. Positieve gedachten kunnen je zelfvertrouwen vergroten en een gevoel van eigenwaarde bevorderen, terwijl negatieve gedachten kunnen leiden tot zelftwijfel en onzekerheid. Het is belangrijk om bewust te zijn van de taal die we tegen onszelf gebruiken en hoe dit onze emotionele toestand beïnvloedt.

Mindfulness, het bewust zijn van het huidige moment zonder oordeel, is een effectieve manier om de relatie tussen gedachten en gevoelens te begrijpen. Door bewust te zijn van onze gedachten zonder er automatisch in mee te gaan, kunnen we een zekere afstand creëren. Dit stelt ons in staat om te kiezen hoe we op een situatie willen reageren in plaats van reactief te handelen op basis van automatische gedachten.

Ook het kiezen voor positieve affirmaties, het beoefenen van dankbaarheid en het omarmen van een optimistisch perspectief helpt om je vrolijker te voelen.

Wil je een leven vol plezier? Wil je succesvol worden en blijven? Begin dan met het bewust worden van je gedachten en bewust kiezen. Wil je meer? Kijk eens naar mijn (online) training.

Training - do+ (do-plus.nl)

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

WhatsApp ons direct!